Coaching
Personal coaching
Groepscoaching
Coaching met beweging
Conflictcoaching

Downloads
Soms is het prettig met een buitenstaander te sparren over vraagstukken die je tegenkomt als medewerker, als collega, als leidinggevende, als opdrachtgever. Een onafhankelijke derde die luistert, spiegelt en vragen stelt waardoor je beter zicht krijgt op de antwoorden. En die je helpt die antwoorden te vertalen naar concrete acties.

Bij coaching werk ik volgens de methodiek van John Whitmore, het To Grow-model. Deze aanpak is resultaatgericht, gaat uit van eigen verantwoordelijkheid en richt zich op het vergroten van het vertrouwen in zelfoplossend vermogen. In het intakegesprek bepalen wij het beoogde resultaat van de coaching en stellen een stappenplan op.
Personal coaching past uitstekend bij een ontwikkelingstraject waar je een laag dieper wilt gaan dan in een training mogelijk is. Onderwerpen zoals overtuigingskracht, delegeren (loslaten, vertrouwen), mensgericht leidinggeven, presenteren, verkopen, onderhandelen lenen zich uitstekend voor personal coaching. Je bepaalt zelf welke vraag je inbrengt, bij de aanpak staat het resultaat voorop.
Bij groepscoaching ligt het accent op het bevorderen van een goede werksfeer in de groep of in het team. Belangrijk is dat collega’s elkaars kwaliteiten leren zien in plaats van zich te richten op elkaars valkuilen.

Coaching hoeft niet gebonden te zijn aan een vaste plek. Mijn ervaring is dat beweging en buitenlucht bijdragen aan een frisse kijk op de situatie en ruimte scheppen voor creatieve oplossingen. Gesprekken kunnen plaatsvinden tijdens het wandelen, hardlopen, fietsen. Geheel op maat. Door mijn achtergrond als buitensportinstructeur en berggids kan ik ook aan de fysieke component aandacht besteden.
Conflictcoaching is erop gericht effectiever te worden in conflictsituaties. Je leert te analyseren waar het bij een conflict echt om gaat, welke krachtenvelden spelen en/of welke patronen vanuit het verleden optreden. Het ontwikkelen van een onderhandelingsstrategie is vaak een onderdeel. Conflictcoaching kan ook als partijbegeleiding, als adviseur tijdens het conflict, eventueel naast juridische bijstand.
Personal coaching
Groepscoaching
Coaching in combinatie met beweging
Conflictcoaching
Downloads
Download deze pagina als pdf